Ben je opzoek naar weerbaarheidstraining omdat jouw kind wordt buiten gesloten door anderen? Of dat je merkt dat hij of zij dat ze niet mee mag doen of dat er wordt geroddeld? Vind jouw kind het te lastig daar op te reageren of grenzen aan te geven? En beperkt het jouw kind in de zin om naar school te gaan? Want natuurlijk is pesten niet fijn!
Kinderen op de basisschool zijn bezig met de sociale relaties en onderliggende verhoudingen. Vooral in groep 6 en 7 en in de brugklas op de middelbare school vindt er een sociale reorganisatie plaats. Lastig om dan weer je plekje te veroveren. En natuurlijk om nieuwe vrienden te maken en te zijn. Hoe doe je dat nu? En hoe kun je je weren tegen anderen die niet aardig doen en jouw grenzen aangeven?
Sociaal buitensluiten is eigenlijk een indirecte methode van pesten of wel sociale indirecte agressie. Als je dat overkomt dan is dat ook heel lastig en is er niets met jouw kind als je daarbij hulp inschakelt.
Weerbaarheidstraining en grenzen aangeven voor kinderen
Het is van groot belang om kinderen te leren hoe ze voor zichzelf op kunnen komen en hun grenzen kunnen aangeven. Door middel van weerbaarheidstraining kunnen kinderen leren om hun eigen kracht te ontdekken en deze op een positieve manier in te zetten.
Wat is weerbaarheid?
Weerbaarheid wordt gedefinieerd als het vermogen om jezelf te beschermen tegen negatieve invloeden van buitenaf en om jezelf te handhaven in sociale situaties. Weerbaarheid betekent niet dat je altijd alles aankunt, maar dat je weet hoe je jezelf staande kunt houden in verschillende situaties. Weerbaarheid heeft te maken met zelfvertrouwen, assertiviteit en het kunnen omgaan met lastige situaties. Het is belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd al leren hoe ze weerbaar kunnen zijn, zodat ze later in het leven beter in staat zijn om voor zichzelf op te komen.
Waarom is weerbaarheidstraining belangrijk?
Weerbaarheidstraining is belangrijk omdat het kinderen leert hoe ze voor zichzelf op kunnen komen en hun grenzen aan kunnen geven. Kinderen die weerbaar zijn, zijn beter in staat om zichzelf te beschermen tegen negatieve invloeden van buitenaf. Ze hebben meer zelfvertrouwen en zijn beter in staat om lastige situaties het hoofd te bieden. Ook kunnen ze beter omgaan met kritiek en hebben ze meer respect voor zichzelf en anderen.
Hoe werkt weerbaarheidstraining?
Weerbaarheidstraining werkt door middel van het aanleren van vaardigheden en technieken. Tijdens weerbaarheidstraining leren kinderen bijvoorbeeld hoe ze hun eigen grenzen aan kunnen geven, hoe ze om kunnen gaan met kritiek en hoe ze hun zelfvertrouwen kunnen vergroten. Daarnaast leren ze hoe ze zichzelf kunnen beschermen tegen fysiek en verbaal geweld. Bij weerbaarheidstraining gaat het om het vergroten van de mentale en fysieke kracht van kinderen.

Met weerbaarheids-training leert jouw kind om zijn weerbaarheid te vergroten door:
- grenzen aan te geven aan de sociale groep
- een eigen plekje te creëren in de sociale groep
- wat vriendschap betekent en hoe hij die wil invullen
- vaardigheden om te reageren op sociaal buitensluiten
- zijn houding te versterken door meer inzicht te krijgen in eigen kwaliteiten
- sterker te staan
- zijn zelfbeeld en zelfvertrouwen te laten groeien
- oplossingen te zoeken en te implementeren
De training begint met een intakegesprek, waarin de huidige vaardigheden van het kind worden besproken en er doelen worden gesteld voor de training. De trainingen zijn individueel omdat er dan dieper op de persoonlijke inzichten kan worden ingegaan. En er voor het kind een veilige omgeving is om zich te kunnen openstellen en leren. De weerbaarheidstraining bestaat uit 5 trainingen.
Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor een weerbaarheidstraining voor jouw kind?


- Algemene voorwaarden en privacy beleid
- Beeldschermstrijd
- Coaching
- Contact
- Executieve Functies training
- Faalangst
- Groei-mindset
- Hoogbegaafdheid
- Hoogsensitiviteit
- In het nieuws…
- Leren en onderpresteren
- Over Kindercoach Eefke
- Perfectionisme
- Piekeren / vol hoofd
- Reviews
- Tarieven 2023
- Toestemming
- Trainingen

