Over Kindercoach Eefke

Mijn missie als Kindercoach Eefke is kinderen weer laten stralen!

De combinatie van bezig zijn met kinderen en een rol kunnen spelen in hun ontwikkeling en (psychologisch) welzijn heeft mij ertoe bewogen om vanuit het onderwijs (docent aan het HBO) een aantal jaren geleden de overstap naar coaching te maken. Dagelijks begeleid ik, Eefke Brouwer als Kindercoach Eefke kinderen in mijn kindercoach praktijk in Herwijnen op het gebied van hoogsensitiviteit, hoogbegaafdheid, (faal)angsten, piekeren, vol hoofd, perfectionisme, pesten en weerbaarheid. Hier haal ik enorm veel voldoening uit. Een kind weer laten stralen is mijn missie!

Wie ben ik?

Getrouwd met Kaj Brouwer, moeder van 3 kinderen. Mats is 14 jaar, Sverre is 12 jaar en Lune is 7 jaar. We wonen in een oude boerderij uit 1890 aan de Waaldijk 67 in Herwijnen, waar ik praktijk houd in een apart gedeelte met aparte ingang aan de dijk zijde. In 2017 zijn we in Herwijnen komen wonen. Mijn jeugd heb ik in Breda en Etten-Leur doorgebracht. Van daaruit ben ik gaan studeren in Maastricht aan de Universiteit. Later heb ik in Amsterdam en Amersfoort gewerkt. Sinds januari 2019 heb ik mijn kindercoach praktijk in Herwijnen. Naast de opleiding kindercoach heb ik een Master Opleiding Toegepaste Psychologie, specialisatie kind en jeugd afgerond. Daarnaast volg ik meerdere trainingen en cursussen ieder jaar. Daarvoor heb ik jarenlang in het onderwijs gewerkt als docent.

Bij Sonnevelt Opleidingen leid ik als freelance docent nieuwe kindercoaches op aan de opleidingen Kindercoach en Kindercoach HSP. Zo mag ik toekomstige kindercoaches begeleiden in het vervullen van hun droom.

In mijn vrije tijd ben ik graag buiten in de natuur. Mijn hobby’s zijn paardrijden, tennissen, tuinieren, wandelen, schilderen en koken. Ook zie je mij terug langs de lijn bij de kinderen bij het sporten en ben ik graag met ze bezig in de tuin, boomgaard of met onze dieren.

Opleidingen en achtergrond van Kindercoach Eefke

2021  Master opleiding Toegepaste Psychologie (MSc), specialisatie kind en jeugd

2018 Opleiding Kindercoach (hbo-niveau) en start Kindercoach Eefke praktijk

2011-2017 Hogeschool docent bij Hogeschool Utrecht

CURSUSSEN EN TRAININGEN: KRAGT TRAINER, ELAINE ARON TRAINING HOOGSENSITIVITEIT, cursus cognitieve gedragstherapie bij Perfectionisme, Ik Leer anders coach training

KWALIFICATIES: HBO DOCENT BASISKWALIFICATIE DIDACTIEK, HBO DOCENT BASISKWALIFICATIE EXAMINERING AAN HOGESCHOOL UTRECHT

2002 Master Internationale Bedrijfskunde

1991-1997 Stedelijk Gymnasium Breda

Adiona