Begeleiding bij piekeren, vol hoofd, emoties, niet lekker in je vel, faalangst, perfectionisme, vurig met sterke wil, hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid.

Over Eefke

Eefke Brouwer, kindercoach, vrouw van Kaj, moeder van 3 (Mats 11, Sverre 9 en Lune 4)

Ik ben 40 jaar en opgegroeid in de omgeving van Breda. Na mijn studie aan de Universiteit van Maastricht ben ik naar het noorden verhuisd. Eerst heb ik daar gewerkt in het bedrijfsleven maar met mensen en kennis bezig zijn trok mij naar het onderwijs. In het onderwijs als Hbo docente en coach deed ik veel ervaring op met het coachen van studenten…..Maar de kleinere kinderen toen ik zelf ook kinderen kreeg gingen steeds meer trekken. EEN klik met die jonge doelgroep zette mij aan het denken…een zaadje gepland tijdens een evenement voor de buurt. En de stoute schoenen aangetrokken en me laten omscholen van Hbo docent naar kindercoach. En wat een geweldige mooie baan dat ik elke dag met deze kleine mensen mag werken! Wat zijn ze mooi! Ieder weer uniek zichzelf!

Als kindercoach wil ik mijn steentje bijdragen aan stralende kinderen, die met zelfvertrouwen de wereld in kunnen gaan. Ik wil ze helpen de oplossing te vinden die ze nodig hebben om zich weer lekker in hun vel te voelen. Als moeder van weet ik hoe belangrijk dat is voor je kind en voor je hele gezin. En dat een goede emotionele balans helpt in de schoolprestaties. Ook uit eigen ervaring weet ik dat met hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid, hoe mooi ook, een uitdaging kan zijn thuis en op school. En ja, ook op je werk. 

Ik vind het belangrijk dat kinderen zich op hun gemak voelen bij mij in de praktijk.  En ik zoek dan ook altijd naar de materialen en spellen die hen persoonlijk aanspreken.  In mijn boerderij is het gezellig en we gaan ook altijd even kijken bij de kippen en konijn als ze dat willen. Of in de boomgaard fruit plukken. De workshops zijn ook weleens in de boomgaard zoals de workshop intuïtief schilderen. Zelf houd ik van het buiten leven, in de tuin werken en wandelen langs de dijk, schilderen en taarten bakken met de kinderen. En ik zit niet graag stil. Op dit moment ben ik me nog verder aan het specialiseren en verdiepen met een Master opleiding toegepaste psychologie (MSc) en hoog sensitiviteit naast mijn werk.

Lijkt het je fijn eens kennis te maken en te overleggen of ik iets voor jullie kan betekenen?

Neem contact met me op!

Warme groet,

Eefke Brouwer

 

Afgeronde kindercoach opleidingen en cursussen:

  • Opleiding tot Kindercoach 
  • Cursus cognitieve gedragstherapie bij de behandeling van Perfectionisme
  • KRAGT-trainer
  • Gecertificeerd coach Programma De kinderen Scheiden Mee.