Over Eefke

Even voorstellen….Kindercoach Eefke

Mijn naam is Eefke Brouwer. Ik ben 40 jaar, getrouwd en moeder van Mats (11), Sverre (9) en Lune (4).

Vanuit mijn jarenlange praktijkervaring als docent in het onderwijs (Hbo-docente) weet ik dat coachen enorm kan bijdragen aan het welzijn en de schoolprestaties van een kind. Vanuit het onderwijs heb ik dan ook de overstap gemaakt naar het beroep kindercoach. Het sociaal-emotioneel gebied van de leeftijdsgroep van 4-12 jaar vind ik heel interessant vind. De wereld gaat stap voor stap voor ze open. Hierbij komen allerlei gevoelens, gedachten en gedrag opeens kijken.

En als je hoogbegaafd of hoogsensitief blijkt te zijn en je je anders voelt dan andere kinderen, is het nog lastiger voor je. Als kindercoach wil ik mijn steentje bijdragen aan stralende kinderen, die met zelfvertrouwen de wereld in kunnen gaan. Ik wil ze helpen de oplossing te vinden die ze nodig hebben om zich weer lekker in hun vel te voelen. Als moeder van 3 kinderen weet ik hoe belangrijk dat is voor je kind en voor je hele gezin. En dat een goede emotionele balans helpt in de schoolprestaties. Ook uit eigen ervaring weet ik dat met hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid, hoe mooi ook, het een uitdaging kan zijn op school. Onderpresteren ligt op de loer. Boosheid thuis is meestal geen vreemde. 

Ik heb de opleiding tot kindercoach gevolgd bij Civas en ben als gecertificeerd kindercoach aangesloten bij de beroepsorganisatie Stichting Adiona. Tevens heb ik de opleiding gevolgd tot KRAGT-trainer en ben ik gecertificeerd coach van het De Kinderen Scheiden Mee- Zandkastelen programma.

Ik vind het belangrijk dat kinderen zich op hun gemak voelen bij mij in de praktijk.  En ik zoek dan ook altijd naar de materialen en spellen die hen persoonlijk aanspreken.  In mijn boerderij is het gezellig en we gaan ook altijd even kijken bij de kippen en konijn als ze dat willen. Of in de boomgaard fruit plukken. De workshops zijn ook weleens in de boomgaard zoals de workshop intuïtief schilderen. Zelf houd ik van het buiten leven, in de tuin werken en wandelen langs de dijk, schilderen en taarten bakken met de kinderen.

Lijkt het je fijn eens kennis te maken en te overleggen of ik iets voor jullie kan betekenen?

Maak een afspraak voor een GRATIS INTAKE

Warme groet,

Eefke Brouwer