Begeleiding bij niet lekker in je vel, piekeren, vol hoofd, emoties, faalangst, perfectionisme, beeldscherm problematiek, pesten, weerbaarheid, vurig met sterke wil, hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid.

Hoogsensitief

Denk je dat je kind hoogsensitief of hooggevoelig is?

Merk je dat er veel prikkels bij je kind binnen komen?

Is je kind snel geraakt door bijvoorbeeld een zielige film? Of probeert je kind juist zijn hooggevoeligheid te verbloemen door extra veel te stuiteren? Of driftig te worden?

Hoogsensitiviteit is door Dr. Elaine Aron, een Amerikaanse wetenschapper onderzocht. Het blijkt dat hoogsensitieve mensen meer prikkels door krijgen van hun zintuigen.Via hun ogen, neus, en oren zorgen die prikkels er voor dat de hersenen meer moeten werken met meer prikkels. En dus ook meer emoties te verwerken krijgen.

Je kind is bezig met meer emoties. En sommige kinderen vinden dat best lastig. In mijn praktijk werk ik als kindercoach veel met hooggevoelige kinderen. Niet ieder hooggevoelig kind is ook hetzelfde. Ook binnen hooggevoeligheid zijn er verschillende type kenmerken kinderen. Samen met de kinderen ontdek ik hun hooggevoelige kwaliteiten en leren ze omgaan met hun emoties en de prikkels.

Ook voor ouders is het even schakelen. Vaak plannen we ook een oudergesprek met handige tips speciaal gericht op hooggevoelige kinderen.

Benieuwd hoe een coachtraject er uit ziet?

Lijkt het je fijn eens kennis te maken en te overleggen of ik iets voor jullie kan betekenen?

Neem contact met me op!

 

 

#hoogsensitief #hoogbegaafd #piekeren #volhoofd #faalangst #perfectionisme #HSP&sterkewil #opvoeden #opvoedtips #kindercoach #psychologie