Coach kind 4 t/m 12 jaar hoogsensitief, hoogbegaafd, scheiding, vol hoofd, angst, boos, verdriet, rouw, weerbaarheid, zelfvertrouwen, zelfbeeld, concentratieproblemen, pesten

Hoogbegaafd

 

Is je kind hoogbegaafd? Heb je een onderzoek laten doen naar intelligentie en persoonlijkheid en sociale/emotionele vaardigheden? Of heb je een vermoeden dat je kind hoogbegaafd is?

Waarschijnlijk merk jij of je kind al langere tijd thuis en op school dat er iets anders is. Dat je kind aangeeft zich “anders” te voelen dan leeftijdgenoten. Interesses en speelgoed die niet aansluiten bij de leeftijd. Of dat je kind al sinds de jonge jaren heel veel waarom vragen stelt. Of dat er op school sprake is van onderpresteren of te weinig uitdaging. Een kind kan gefrustreerd of gedemotiveerd raken van lesstof dat niet op eigen niveau en interesses inspeelt. Gevolg kan storend gedrag zijn op school of juist thuis. Zich extreem terugtrekken of juist heel erg boos worden.

En als ik anders ben dan anderen, wie ben ik dan? Dat vragen hoogbegaafde kinderen zich vaak af. Waarom denken anderen kinderen niet over dezelfde dingen na?

Wat betekent anders zijn dan voor mij. Als een kind gaat worstelen met zijn zelfbeeld kan het ook angstigg worden om zich zelf te gaan laten zien. En zo steeds minder zelfvertrouwen te hebben.

Bij het ontdekken wat hoogbegaafd zijn betekent begeleid ik als kindercoach hoogbegaafde kinderen. En hoe ze hier hun verdere leven mee om kunnen gaan. We gaan op ontdekking wie je bent, wat je kan, wat je wil. En hoe dat in verhouding staat tot anderen. En hoe je met anderen relaties bouwt, nu op school met vriendjes, en in de toekomst. We bekijken ook je allergie├źn (dingen waar je een hekel aan hebt / moeite mee hebt) en hoe je die op een andere manier zou kunnen aanpakken zodat je er makkelijker mee kan leven.

Uit eigen ervaring weet ik dat hoogbegaafdheid ook een uitdaging is voor de ouder. Ouders bied ik extra ondersteuning in een ouderadviesgesprek als ze dat willen.

Afspraak maken of meer info? tel. 06-19265289 |Email: info@kindercoacheefke.nl