Coaching

Stap 1 Telefonische intake

Als je contact met me opneemt, dan plannen we een gratis intake in de praktijk, telefonisch of via videobellen. Hierin bespreken we de situatie van jouw kind. En nemen we door wat de mogelijke hulpvraag is. En wat ik daarin voor jou en jouw kind kan betekenen. Daarna maken we een afspraak om kennis te maken met jouw kind en jou in mijn praktijk voordat we het coachtraject starten.

Stap 2 Kennismakingsgesprek

In het kennismakingsgesprek richt ik me tot jouw kind. Vaak vinden kinderen het spannend. Die spanning probeer ik meteen weg te nemen. Ik leg uit wat kindercoaching betekent en we spelen met coachspellen, poppetjes en dieren. Aan de hand hiervan leer ik jouw kind beter kennen (school en thuissituatie, activiteiten en sporten, vriendjes).  We onderzoeken zo spelenderwijs of jouw kind een probleem ervaart.

Hierna bespreken we de hulpvraag en welke begeleiding ik jullie als ouders hierbij kan bieden. We nemen door wat jullie wensen zijn. Daarna plannen we in overeenstemming de eerste coach sessie in. Afspraken worden zo veel als mogelijk na schooltijd ingepland. Als het druk is en de agenda vol, kan er in onderling overleg met ouders en met toestemming van school tijdens schooltijd een afspraak worden ingepland of de afspraak vindt plaats op een andere datum. De duur van de coaching is in onderling overleg. Er wordt vooraf geen traject afgesproken maar bekeken en overlegd met de ouders wat gewenst is.

Download van de website het toestemmingsformulier. Dit neem je getekend door beide ouders mee naar de eerste coach sessie.

Stap 3 Coach sessies

In de coach sessies ga ik 1 op 1 met jouw kind aan de slag met de hulpvraag. Een coach sessie is altijd activiteit (methodiek) met gesprek. In de praktijkruimte zijn er coachspellen, creatieve materialen, speelgoed, poppen en sportieve materialen. Ook is er een atelier met keuken waar kan worden geschilderd of gebakken. Voor ieder kind materialen die hem of haar aanspreken. Of we gaan naar buiten in de boomgaard bij de kippen en cavia’s. Een coach sessie duurt 50 minuten. De laatste 10 minuten mag je als ouder binnen komen en nemen we door wat er is gedaan en hoe jij als ouder je kind hierin zou kunnen begeleiden tussen de coach sessies.

De eerste paar weken (1-3) plannen we iedere week een coach sessie zodat jouw kind in een coach ritme komt. Na ongeveer 3 keer is er een oudergesprek om te bespreken wat er in de coaching naar boven is gekomen en welke richting de oplossingen op zullen kunnen gaan. Hierin krijg je als ouder ook methodieken aangereikt om het proces van je kind goed te laten verlopen.

In de coach sessies na het oudergesprek gaan we eerst de verdiepende en dan de oplossende fases in. Je kind weet na de coaching hoe oplossingen te bedenken en krijgt in de coaching vaardigheden aangeboden. Tussen de coach sessies wordt iets meer tijd gepland als dat mogelijk is om zo het coachen rustig af te bouwen en het kind in staat te stellen steeds meer op zichzelf te vertrouwen dat hij het aan kan, en niet op de coach.

Na afronding van het coachtraject vindt er indien gewenst door de ouders een evaluatiegesprek plaats.

Adiona