Begeleiding bij niet lekker in je vel, piekeren, vol hoofd, emoties, faalangst, perfectionisme, beeldscherm problematiek, pesten, weerbaarheid, vurig met sterke wil, hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid.

Individuele Coaching

Kennismakingsgesprek

Telefonisch nemen we kort door waarom je begeleiding zoekt (intake). Daarna maken we een afspraak voor een kennismakingsgesprek samen met jou en je kind in de praktijk. Hierin leren we elkaar beter kennen. En bepalen we samen de hulpvraag van je kind. Is het boosheid? Eigen wil? Is dat vervelend gedrag en zit je niet lekker in je vel? Is het juist dat je kind zich anders voelt, moeite heeft om zich te uiten (emoties, gedachten)? Of speelt perfectionisme een rol? Wat is er aan de hand? Met je kind ga ik spelenderwijs op kennismaking en ontdekking wat er speelt en waar begeleiding bij nodig is. Bij de intake is de ouder altijd aanwezig. Daarna bespreken we de mogelijkheden die ik als kindercoach jullie kan bieden om je kind weer verder te helpen.

COACH SESSIE

In de coach sessie ga ik met jouw kind aan de slag met de hulpvraag. Een coach sessie is altijd spel met gesprek. In mijn eigen praktijkruimte zijn er coachspellen, creatieve materialen, speelgoed, poppen en sportieve materialen. Voor ieder kind materialen die hem of haar aanspreken.

 

 

Ik coach oplossing gericht en gebruik werkvormen gebaseerd op Rationeel Emotieve Therapie, creatieve therapie en spel therapie. Ook zet ik met behulp van poppen en dieren systemisch coachen in. Dit betekent dat we de wereld om het kind heen betrekken in het zoeken naar de oplossing binnen het kader van de hoogsensitiviteit en/of hoogbegaafdheid. Tevens maak ik gebruik van ontspanningsoefeningen om de prikkels te leren reduceren. En oefeningen om bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen te krijgen en weerbaarder te worden. Zelf controle te krijgen over je gedachten en emoties en je te leren uiten. Je perfectionisme of faalangst te kunnen gaan loslaten en te blijven groeien. 

Coaching gaat uit van de krachten en kwaliteiten die er al in het kind zitten. De coach laat je kind het uit zich zelf halen onder begeleiding en met behulp van allerlei coachtechnieken. En daarbij worden er nieuwe vaardigheden, gedachten en gedrag aangeleerd.
Een coaching traject bestaat gemiddeld uit 5-10 sessies. We bekijken samen wat er nodig is en in onderling overleg wordt er besproken of er wordt doorgegaan of dat het traject is afgerond.

PRAKTIJK

Mijn kindercoachpraktijk is aan huis in een boerderij met boomgaard. Het is er kleurrijk en gezellig zodat je kind zich thuis voelt.

 

Wil je eens kennismaken om te bespreken wat ik voor jullie kan betekenen ?

Neem contact met me op!

#hoogsensitief #hoogbegaafd #piekeren #volhoofd #faalangst #perfectionisme #HSP&sterkewil #opvoeden #opvoedtips #kindercoach #psychologie