Coach Traject

Telefonische intake

Als je contact met me opneemt, dan plannen we een telefonische intake (gratis). Hierin bespreken we kort de situatie van jouw kind. En nemen we door wat de mogelijke hulpvraag is. En wat ik daarin voor jou en jouw kind kan betekenen. Daarna maken we een afspraak om kennis te maken met jou en jouw kind.

Kennismakingsgesprek

In het kennismakingsgesprek richt ik me tot jouw kind. Vaak vinden kinderen het spannend. Die spanning probeer ik meteen weg te nemen. En ik leg uit wat kindercoaching betekent. Dit doe ik met coachspellen, poppetjes en dieren. Ik leer jouw kind aan de hand hiervan beter kennen (school en thuissituatie, activiteiten en sporten, vriendjes).  Ik onderzoek spelenderwijs of jouw kind een probleem ervaart.

Hierna bespreek ik met jou als ouder de hulpvraag. En geef ik aan welke begeleiding ik kan bieden. We nemen door wat jullie wensen zijn. Je krijgt een toestemmingsformulier mee naar huis. Je neemt contact op als je met coaching voor jouw kind wilt beginnen. Of we plannen direct een afspraak voor de eerste coach sessie.

COACH SESSIE

In de coach sessie ga ik met jouw kind aan de slag met de hulpvraag. Een coach sessie is altijd spel met gesprek. In mijn eigen praktijkruimte zijn er coachspellen, creatieve materialen, speelgoed, poppen en sportieve materialen. Voor ieder kind materialen die hem of haar aanspreken.

Ik coach oplossing gericht en gebruik werkvormen gebaseerd op Rationeel Emotieve Therapie, creatieve therapie en spel therapie. Ook zet ik met behulp van poppen en dieren systemisch coachen in. Dit betekent dat we de wereld om het kind heen betrekken in het zoeken naar de oplossing binnen het kader van de hoogsensitiviteit en/of hoogbegaafdheid.

Tevens maak ik gebruik van ontspanningsoefeningen om de prikkels te leren reduceren. En oefeningen om bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen te krijgen en weerbaarder te worden. Zelf controle te krijgen over je gedachten en emoties en je te leren uiten. Je perfectionisme of faalangst te kunnen gaan loslaten en te blijven groeien. 

Coaching gaat uit van de krachten en kwaliteiten die er al in het kind zitten. De coach laat je kind het uit zich zelf halen onder begeleiding en met behulp van allerlei coachtechnieken. En daarbij worden er nieuwe vaardigheden, gedachten en gedrag aangeleerd.
Een coaching traject bestaat gemiddeld uit 5-10 sessies. We bekijken samen wat er nodig is en in onderling overleg wordt er besproken of er wordt doorgegaan of dat het traject is afgerond. Je zit niet aan een contract vast.

PRAKTIJK

Mijn kindercoachpraktijk is aan huis in een woonboerderij met boomgaard. Het is er kleurrijk en gezellig zodat je kind zich thuis voelt.

Wil je eens kennismaken om te bespreken wat ik voor jullie kan betekenen ?

Maak meteen een afspraak voor een gratis telefonische intake!