Begeleiding kind bij scheiding

Zit jouw kind niet lekker in zijn vel? Verdrietig, geprikkeld of juist heel boos na de scheiding? Of gaan jullie scheiden en wil je je kind laten begeleiden bij het verwerken?

Als de ouders scheiden, scheiden de kinderen mee. Voor hen valt de bekende wereld om en gaan ze het onbekende tegemoet. Tussen 2 huizen heen en weer pendelen. Mogelijke nieuwe relaties van ouders. Ook voor de kinderen is het ingrijpend. Om te leren omgaan met de scheiding van je ouders en de scheiding te verwerken, werk ik volgens het programma “De Kinderen Scheiden Mee”.

 

Programma “De Kinderen Scheiden Mee – Methodiek Het Zandkastelenprogramma®” 

Dit programma draagt voor kinderen én hun ouders bij aan het voorkomen en verminderen van problemen voortvloeiend uit de scheiding. Met de bewezen methodiek wordt de verwerking van de scheiding zo goed mogelijk bij jouw kind op gang gebracht. Het versterkt de communicatie tussen ouders en kind. En erkenning en herkenning staan centraal.

Onder dit programma werk ik als gecertificeerd kindercoach voor de leeftijdsgroepen 6 t/m 12 jaar en 13 t/m 17 jaar op basis van individuele begeleiding. 

In Nederland is het programma De Kinderen Scheiden Mee – Methodiek Het Zandkastelenprogramma® geaccrediteerd door het SKJ (kwaliteitsregister jeugdhulpverlening), de MfN, het ADR en het International Coach Register. Het programma wordt tevens als preventieve interventie aanbevolen vanuit het Nederlands Jeugdinstituut (NJI).