Coach kind 4 t/m 12 jaar hoogsensitief, hoogbegaafd, scheiding, vol hoofd, angst, boos, verdriet, rouw, weerbaarheid, zelfvertrouwen, zelfbeeld, concentratieproblemen, pesten

Begeleiding kind bij scheiding

Als ouders scheiden, scheiden de kinderen mee

 

Programma “De Kinderen Scheiden Mee – Methodiek Het Zandkastelenprogramma®” 

Hiervoor is het programma “De Kinderen Scheiden Mee – Methodiek Het Zandkastelenprogramma®” gemaakt. Dit programma draagt voor kinderen én hun ouders bij aan het voorkomen en verminderen van problemen voortvloeiend uit de scheiding. Met de bewezen methodiek wordt de verwerking van de scheiding zo goed mogelijk op gang gebracht. Juist ook de ouders worden hierbij betrokken, om ook de communicatie tussen ouder en kind bij scheiding te versterken en handvatten aan te reiken.

Onder dit programma werk ik voor de leeftijdsgroepen 6 t/m 12 jaar en 13 t/m 17 jaar.

Het Groepsprogramma

In een speciaal op leeftijdsgroepen afgestemd programma van één ochtend of middag leren de kinderen beter begrijpen wat er gebeurt bij scheiding. Hoe ze daar mee om kunnen gaan. Het programma is preventief. Het voorkomt en/of vermindert problemen op de langere termijn voorkomt en/of vermindert. Herkenning en erkenning onderling staat centraal. Het is fijn om te kunnen praten en te kunnen delen over wat je vindt en voelt. Interesse? Vraag meer informatie aan over start data.

Individuele Begeleiding

Ik kan als gecertificeerd coach van het programma je kind ook individueel begeleiden.

En wat in ieder geval aan bod komt bij individuele coaching:

  • Praktische tips worden aangereikt;
  • Het zelfvertrouwen van het kind wordt versterkt;
  • Het probleemoplossend vermogen van het kind wordt vergroot;
  • De scheiding en alle veranderingen worden beter begrepen;
  • Het kind voelt zich gezien en gehoord.

In Nederland is het programma De Kinderen Scheiden Mee – Methodiek Het Zandkastelenprogramma® geaccrediteerd door het SKJ (kwaliteitsregister jeugdhulpverlening), de MfN, het ADR en het International Coach Register. Het programma wordt tevens als preventieve interventie aanbevolen vanuit het Nederlands Jeugdinstituut (NJI).

Afspraak maken of meer info? tel. 06-19265289 |Email: info@kindercoacheefke.nl