perfectionisme kind

Heeft je kind moeite om te blijven zitten in de klas, zich te concentreren of vindt het moeilijk aansluiting bij de andere kinderen? Heeft je kind last van hyperactiviteit, impulsiviteit en verminderde aandacht?

Dat is niet altijd handig op school. Moeilijk om te blijven zitten in de klas en je te concentreren zorgt er misschien voor dat je minder presteert dan je eigenlijk zou kunnen. Mogelijk zorgt de impulsiviteit er ook voor dat de aansluiting bij de andere kinderen minder is en je mogelijk wordt gepest of je buiten gesloten voelt.

Jouw kind reageert op alle prikkels die het ontvangt via de zintuigen uit de omgeving. Waarschijnlijk associeert het heel snel en voor het weet is hij met hele andere dingen dan de taak die op school af moet. De concentratie is dan ver te zoeken.

Wat kun je daar aan doen? Jouw kind kan zijn executieve functies trainen waardoor de inhibitie controle en volgehouden aandacht wordt vergroot. Op school betekent dat je kind makkelijker kan blijven zitten, zich beter kan concentreren en op zijn eigen niveau gaat presteren.

Hoe leer je dat aan? In een coach sessie worden vaardigheden aangeleerd en de hersenen gestimuleerd. Jouw kind verkrijgt inzicht in de prikkels, de helpende en niet helpende, en leert dat hij controle over zichzelf kan uit oefenen. In rollenspellen en oefeningen worden de sociale interactie en communicatie verbeterd. Je kind begrijpt zijn eigen gedrag en probeert met zijn denken en voelen zijn gedrag te beïnvloeden. Hij wordt de prikkels de baas! En dat zorgt er voor dat hij zich beter kan concentreren op school op zijn taken. Zijn werkhouding in de klas verbetert.

Thuis is je kind rustiger en kan zich beter aanpassen aan zijn omgeving. Hij kan zijn drang naar prikkels beter reguleren en is meer in balans. Interesse? Neem meteen contact op voor een intake.

Adiona