hoogsensititief of hooggevoelig kind

5 praktische tips voor het hooggevoelig kind! Hooggevoelige kinderen hebben een kwaliteit die soms een uitdaging kan zijn. Deze tips zijn handig in het dagelijkse leven van ieder kind maar vooral als je kind gevoeliger is:

1. Erken de hooggevoeligheid en neem het serieus. Jouw kind stelt zich niet aan. Zijn zintuigen krijgen meer prikkels binnen. Hierdoor krijgt hij meer informatie te verwerken en dat doet hij dieper. Resultaat is dat er ook meer gevoelens zijn. De Amygdala werkt sterker bij een hooggevoelig kind.

2. Maak samen een rustig plekje in huis waar hij zich terug kan trekken. Vaak houden hoogsensitieve kinderen van zachte materialen dus gooi wat van die zachte kussens in bijvoorbeeld een tipi tent. Luisterboekje mee en ontspannen maar!

3. Geef je kind een groei-mindset mee…je kan altijd slimmer worden door te oefenen en fouten te maken.

4. Je kind is mooi zoals hij is. Probeer hem dit zelf in te laten zien door zijn kwaliteiten te bespreken. Dit kan samen creatief door het maken van een moodboard.

5. Neem samen de dag door en leer je kind relativeren wat andere kinderen zeggen. Een ander kind spreekt niet de waarheid. Het is een mening. Hooggevoelige kinderen betrekken snel iets te veel op zichzelf. Of denken dat anderen iets over hen denken. MAAR dat denken ze vaak zelf. Probeer deze gedachten samen van de andere kant te bekijken.

Als je toch hulp wilt voor jouw kind, neem contact op voor een HSP test en een intake.

Adiona