Is jouw kind continu boos? Meteen al uit school driftig en geprikkeld? Of als hij geconcentreerd een werkje moet doen? Of niets van dit alles maar vooral als hij zijn zin niet krijgt. Merk je een sterke wil naar alles willen bepalen?

Boosheid is een uitingsvorm van een onderliggende behoefte waar niet aan wordt voldaan. Het kan zijn dat er meer behoefte is aan verbinding, met de ouder of op school met de kinderen. Eigenlijk mist je kind dan aandacht maar weet vaak niet hoe dit te vragen. Met andere kinderen kan hij de erkenning van zijn eigen identiteit missen, een plekje veroveren in de groep.

Of dat er sprake is van frustratie. Moeilijke dingen op school niet goed lukken en bang zijn om dan het gevoel te krijgen dat hij faalt. En het niet durven vragen.

Boos is een natuurlijke reactie. Een emotie die vaak uit onmacht naar boven komt. Hoe kun je hier nu het beste mee omgaan?

Stel jezelf als ouder de volgende vragen:

  1. Wat zit er achter de boosheid?
  2. Kan het zijn dat jouw kind overprikkeld?
  3. Kun je erkenning en begrip tonen voor wat er achter de boosheid schuil gaat?
  4. Hoe zou je jezelf voelen in een dergelijke situatie?

Benieuwd naar coaching voor jouw kind? Neem contact op voor een intake en we bekijken de mogelijkheden om jouw kind zich weer fijn te laten voelen door coaching.

Adiona