Vaker je bed uit voor je kind? Meer emoties? Meer vragen hoe het nu gaat lopen? Sneller geprikkeld?

Tijdens een crisis zoals nu met het coronavirus spelen angsten een grotere rol. Niet alleen bij volwassenen ook bij kinderen. Wat kun je daar aan doen als ouders? Ik geef 5 tips hoe je je kind kan helpen.

Tip 1: probeer de nieuwsberichten te doseren of te beperken.

Tip 2: zorg voor meer creatieve bezigheden om de hersenen te ontspannen.

Tip 3: laat je kind focussen op wat hij/zij wel kan controleren.

Tip 4: benoem en erken de gevoelens op het moment dat je kind angst laat zien door bijvoorbeeld te huilen zonder een oplossing aan te dragen.

Tip 5: denk eens aan hoogsensitiviteit. Is daar sprake van bij jouw kind? Zo ja, dan zou je de prikkels die jouw kind per dag krijgt meer kunnen gaan reguleren? Bijvoorbeeld meer ontspanning inbrengen als je overprikkeling merkt. En meer activiteit als je kind rustig is en het aan kan. Denk ook aan de schermtijd. Of je die verder wil gaan reguleren. Veel prikkels komen van een beetje uitrusten bijvoorbeeld achter tablet of televisie.

Komen jullie er samen niet uit? Neem gerust contact op voor een gratis intake.

 

#kindercoach #pubercoach #HSPcoach #mamacoach